Ga naar de navigatie.
Ga naar inhoud.

Dagboek 2003

Januari

Donderdag 2 januari

Tieman kwam langs om naar mijn printer te kijken, die het niet meer zo goed doet. De reparateur die langs kwam heeft de printer afgekeurd en start de procedure voor vervanging van de oude.
Verder heb ik niet veel meer gedaan. Ik heb nog kerstvakantie dus kan nog even lekker luieren en niks doen.

Maandag 6 januari

Weer terug naar Bartiméus gegaan, het was fijn om iedereen weer te zien na 2 weken vakantie. Er is nog niks bekend over wanneer ik naar Sonneheerdt mag. Er is nu dus afgesproken dat ik net als voor de kerstvakantie een aantal dagdelen naar de Bartiméus Onderwijs Instelling blijf gaan, de school waar ik in juli 2002 mijn MAVO diploma heb gehaald.

Dinsdag 7 januari

Vandaag ben ik weer naar fysiotherapie geweest en heb daar even bij gepraat met Viktor. Ik was in geen twee weken bij een therapeut geweest en was dus flink stijf en ik had daar best veel last van.
De schaakclub is ook gelijk na de vakantie weer begonnen dus daar ben ik 's avonds heen geweest. We hebben les gehad.

Donderdag 9 januari

Dit was een dagje naar het Dijkzicht. Ik moest vandaag naar de longarts voor controle. Ze hebben bloed geprikt om mijn zuurstofgehalte en andere waarden precies te kunnen bepalen. Verder ging het allemaal goed en als er iets mis was met het bloed dan zouden ze bellen. Over een half jaar terugkomen.
's Avonds naar gespreksgroep geweest, dat was gezellig.

Februari

Maandag 3 februari

Door een fout bij het UWV komt Tieman vandaag een tweede laptop brengen. Ik denk alleen niet dat ik hem erg lang zal hebben. Ik heb ze namelijk maar even gebeld om ze van hun fout op de hoogte te brengen.
Vandaag komt Chello de Internetaansluiting aanleggen waar we zo lang op gewacht hebben.

Woensdag 5 februari

Vandaag ben ik met Corine (ergotherapeut) naar Het Dorp in Arnhem geweest om daar te kijken wat er nog mogelijk is op het gebied van computeraanpassingen. Ik heb als ik de computer gebruik last van mijn polsen en moet dus erg uitkijken met belasting. We hebben daar een aantal dingen gezien. Spraakherkenning, kleine toetsenbordjes en ook apparatuur die het mogelijk maakt de computer met je hoofd te bedienen.
Het is best moeilijk om voor mij een goede aanpassing te vinden, omdat ik ook een visuele handicap heb. We hebben afgesproken dat ik spraakherkenning en een kleine toetsenbord ga uit proberen in de komende weken.

Woensdag 12 februari

's Morgens naar fysiotherapie geweest en 's middags naar Wijnanda (terrein verpleegkundige) i.v.m. een drukplek op mijn voet die we even goed in de gaten moeten houden, maar het zag er goed uit.

Dinsdag 18 februari

Eerst ben ik om 9:30 uur naar fysiotherapie geweest. Ik had veel last van mijn heup dus Viktor heeft daar een beetje rekening mee gehouden.
Om 10:00 uur kwam Gertjan van HUKA (fabrikant van mijn elektrische rolstoel) om mijn Skwirrel om te ruilen voor een leen stoel, omdat ze onder mijn stoel een hoog- laagunit gaan plaatsen.

Woensdag 19 februari

Vandaag was het songfestival op Bartiméus er weer. Dan kan iedereen die zich daar voor opgegeven heeft een liedje zingen of muziek maken en dat wordt dan beoordeeld door een jury.
Twee groepsgenoten van mij deden ook mee met een nummer wat ze zelf speelden op de drums en het keyboard. Ze zijn eersten geëindigd in de categorie instrumentale muziek.

Vrijdag 21 februari

10:00 uur kwam Gertjan mijn eigen rolstoel weer terugbrengen en de leen rolstoel ophalen. Om 11:30 uur ben ik naar fysio geweest en om 13:00 uur kwam de taxi mij halen om naar huis te gaan.

Maandag 24 februari

We hebben een weekje vakantie. Vandaag ben ik naar de huisarts geweest, omdat ik vaak duizelig ben en we niet weten waardoor dat komt. Mijn bloeddruk was iets te hoog dus donderdag terugkomen.

Woensdag 26 februari

Vandaag ben ik naar Eric geweest. Eric is een vriend van de mytylschool waar ik nog steeds contact mee heb. Ik had hem al 5 jaar niet meer gezien alleen maar gesproken per mail en msn. Het was erg gezellig. We hebben lekker bij kunnen kletsen.

Donderdag 28 februari

Weer naar de huisarts geweest. Mijn bloeddruk was nu goed dus dat kan het bijna niet zijn. Ik moet naar een neuroloog, omdat de huisarts ook niet weet wat het is.

Maart

Woensdag 19 maart

Om 9:00 uur moest ik bij Wijnanda zijn voor controle van mijn voeten. Alles was goed. Om 10:00 uur kwam Gertjan van HUKA om foto's te maken voor een nieuwsblad waar ze me voor gevraagd hadden een stukje te schrijven.
's Middags naar fysio geweest.

Donderdag 25 maart

Vandaag ben ik eerst naar de fysio geweest en 's middags naar het Dijkzicht om mijn nieuwe schoenen op te halen die klaar waren. Ze zijn mooi geworden. Nu ook maar hopen dat ik van deze schoenen geen plekjes meer krijg.

April

Vrijdag 4 april

Naar van Biezen orthopeed in het Dijkzicht geweest voor controle. Ik heb het met hem over de pijn in mijn rug, heup, knie en enkel gehad. Hij heeft foto's laten maken van mijn enkel daaruit bleek dat het enkel gewricht aan het slijten is door de botontkalkingen en artritis.

Maandag 7 april

Vandaag had ik een oogheelkundig onderzoek om te kijken of alles nog goed is, of mijn bril nog voldoet en of mijn oogdruk niet te hoog is. Alles was prima in orde.

Vrijdag 11 april

Vanmorgen eerst naar fysiotherapie geweest en daarna naar school.
's Avonds samen met Mark (groepsgenoot) naar een schaaktoernooi gegaan in Haaksbergen. Toen we daar aankwamen was het een uur of 9 's avonds. We logeerden bij een gastgezin wat zelf een gehandicapte dochter hebben dus het huis was goed aangepast.

Aan het schaken. Zaterdag 12 april

Vandaag heb ik twee partijen geschaakt. Ik heb de eerste partij van een Duitse jongen gewonnen en de tweede partij van een Nederlandse jongen verloren.
's Avonds na het eten bij het gastgezin was er nog een disco waar we heen zijn geweest.

Zondag 13 april

's Morgens moesten we nog één partij spelen. Die partij heb ik verloren van een Belgische man. Toen iedereen klaar was werden de prijzen uitgereken en een dankwoord naar de gastgezinnen gesproken.
Daarna ben ik samen met mijn schaakleraar Rob naar zijn gastgezin gegaan waar we gegeten hebben en daarna zijn we met de bus naar Bartiméus toe gereden waar ik 's avonds opgehaald ben door een taxi naar huis.
Het was een erg leuk weekend, en voor herhaling vatbaar.

Donderdag 24 april

Jeremiasse heeft vandaag nieuwe banden onder mijn Skwirrel gelegd, omdat ze versleten waren. Verder heb ik vandaag een beetje achter de computer gezeten en TV gekeken.

Vrijdag 25 april

We hebben eigenlijk vakantie deze week, maar omdat Karin (groepsleidster) vandaag gaat trouwen ben ik vanmorgen met de taxi naar Bartiméus toegegaan. Ik had het zo geregeld dat ik om 12:30 uur fysiotherapie had.
Om 14:00 uur zijn we met een hele groep naar Aalten vertrokken waar ze om 15:30 uur zouden trouwen in de kerk. Na de kerkdienst was er nog een receptie en wat te eten.
Om ongeveer 19:30 uur ben ik samen met Marit (groepsleidster) weer naar Bartiméus gereden waar ik om 21:30 uur opgehaald ben door de taxi.

Mei

Woensdag 7 mei

Vandaag ben ik naar Sonneheerdt geweest om te kijken welke opleiding ik daar zou kunnen gaan volgen en welke voorzieningen allemaal aangevraagd moeten worden bij het UWV.

Vrijdag 9 mei

Vanmorgen ben ik eerst naar school geweest. Om 10:30 uur kwam de taxi, omdat ik vroeg thuis moest zijn vandaag. Om 14:45 uur moest ik namelijk bij de huisarts zijn.

Donderdag 22 mei

Om 13:30 uur naar fysio geweest en daar even onder handen genomen door Viktor. Die middag kwam Corine praten over een matras wat niet goed is en waar een nieuwe voor moet komen waar ik beter op lig.
's Avonds was er gespreksgroep.

Maandag 26 mei

Er was vandaag weer de twee jarige AHP bespreking. We hebben het gehad over de komende twee jaar en over de dingen die we in die twee jaar allemaal willen gaan doen. Zo is er ook gesproken over de uitzichtloze situatie wat school betreft. Dat is namelijk iets wat niet erg lijkt op te schieten, omdat het UWV het vervoer niet lijkt te willen betalen.
Sonneheerdt belooft daar extra achter aan te gaan. Als er meer nieuws is horen we dat van ze.

Juni

Donderdag 12 juni

Vandaag was de ISSI sportdag. Dat is een sportdag die om het jaar gehouden word. Dit jaar was hij in Amsterdam. We zijn met heel de VSO afdeling van Bartiméus in een grote bus vertrokken. We waren wat te laat dus de opening hebben we niet meegemaakt.
Ik ben met nog een aantal jongeren van Bartiméus wezen zeilen. 's Avonds was er friet, broodje knakworst en salade met aansluitend een disco.
Rond 19:30 uur zijn we uit Amsterdam vertrokken terug naar Zeist.

Vrijdag 13 juni

Frederiek (een vriendin) en Arno gingen trouwen vandaag en ik ben er met mijn zus heen geweest. We moesten om 18:30 uur in Eindhoven bij de kerk zijn, we waren net op tijd, omdat we de weg niet zo goed konden vinden.
Aansluitend aan de dienst was er een receptie om 21:30 uur zijn we weer naar huis gegaan. Het was erg gezellig en er werden leuke stukjes opgevoerd tijdens het feest.

Donderdag 26 juni

Er is weer een klas die eindexamen gedaan heeft en ze houden een feest en daar zijn wij (ik en mijn oude klasgenoten) voor uitgenodigd. Johan en René blijven vannacht bij mij op het paviljoen logeren.
Het was erg leuk dat we tijdens het feest iedereen van vorig jaar weer terug zagen. Ik heb met iedereen weer even bij kunnen praten over hoe het nu gaat en wat ze nu eigenlijk allemaal doen.
We waren om 0:15 uur weer terug op de groep. Gea vond dat eigenlijk iets te laat, maar ja zo vaak komt dit dan ook niet voor.

Juli

Woensdag 2 juli

Omdat het schooljaar bijna is afgelopen en de vakantie voor de deur staat hebben we vandaag ons groepsafscheid. We gaan met de groep eerst bowlen en daarna lekker gourmetten. Tijdens het gourmetten nemen we afscheid van 2 jongeren die volgend jaar op een andere groep zullen zitten.

Vrijdag 4 juli

Vandaag is de zomervakantie begonnen. We mochten om 12:00 uur naar huis. Toen ik thuis kwam heb ik eerst gegeten en daarna nog wat dingen geregeld voor in de vakantie.
Zo moest ik de verzekering nog even bellen over de vergoeding van het vervoer naar de fysiotherapie en ik moest het taxibedrijf ook nog even vertellen waar en wanneer ze me moesten ophalen.

Donderdag 10 juli

Ik moest vandaag weer voor controle naar de longarts in het Dijkzicht. Ze hebben bloed afgenomen om weer te kijken hoe het met de waarden staat en ik heb een blaastest gedaan.
Aan die blaastest heb ik vandaag niet zo'n goed gevoel overgehouden, maar ik hoor in januari wel wat de uitkomst is en als het echt slecht is bellen ze vanzelf wel, hoop ik.
Aan het eind van de middag moest ik naar de fysiotherapie toe. Ik had daar niet zo'n zin in, omdat ik erg moe was en ook veel pijn had, maar toen ik er geweest was gaf het me ook wel weer een goed gevoel, omdat ik toch wel duidelijk het verschil merk als ik wel of niet naar de fysio ga.

Zaterdag 19 juli

Het is zo ver ik ga op vakantie met 5 vrienden van Bartiméus. We gaan naar Sint-Oedenrode daar hebben we een aangepaste bungalowtent kunnen huren.
Mijn ouders hebben mijn duwstoel en wat spullen naar de camping gebracht. Ik ben om 13:50 uur met Traxx thuis vertrokken. Er was wat file en de brug waar we over moesten ging open. Ik was er om ongeveer 15:15 uur Vincent was er al samen met zijn ouders.
De rest van de groep kwam met het openbaarvervoer. Ze zouden er om een uur of 5 zijn, maar ze belde dat ze de bus gemist hadden en dus een uurtje later kwamen.
Toen ze er waren hebben we lekker soep gegeten en veel gepraat.

Hamid aan het voetballen. Zondag 20 juli

De zon scheen al vroeg dus het was ook al vroeg warm in de tent. We hebben daardoor niet erg lang uit kunnen slapen. Maar dat gaf niks, zo hadden we nog wat aan onze dag.
We hebben eerst lekker gegeten en daarna de omgeving een beetje verkend.
's Middags hebben we wat gevoetbald en ik heb samen met Johan en Hamid geprobeerd een kaartspel met braille te maken waar Johan de spullen voor had meegenomen.

Gezellig op het terras zitten. Maandag 21 juli

Vandaag waren we ook weer redelijk op tijd uit bed. Na het eten hebben we boodschappen gedaan, voor het avondeten en we moesten ook nodig onze voorraad melk en frisdrank aanvullen.
Aan het eind van de middag zijn we een stukje gaan wandelen en hebben we even lekker op een terrasje in het zonnetje gezeten.

Dinsdag 22 juli

We waren vandaag rond 8:30 uur uit bed. Gedoucht en lekker ontbeten. Vandaag zijn we naar het zwembad de Tongelreep in Eindhoven geweest. Ik ben samen met Vincent met Traxx gegaan de rest met het OV.
We kwamen rond 12:30 uur bij het zwembad aan, maar daar stuiten we op een klein probleempje. We wisten dat het zwembad geen tillift had, maar dat was niet erg Johan kon mij tillen als dat nodig was, maar dat je bijna niet bij het zwembad kon komen met de rolstoel dat hadden we niet gedacht.
De kleedhokjes waren nogal smal, maar de badjuf was aardig en heeft voor ons een andere deur opengemaakt zodat we toch konden gaan zwemmen.
We hebben erg genoten van dit dagje uit. Het was niet over dreven druk, dus we konden lekker ons eigen gang gaan.

Woensdag 23 juli

Zitten op een bankje in de Efteling. Vanmorgen moesten we vroeg uit bed, we zouden naar de Efteling gaan. Om 9:30 uur ben ik samen met Nienke met Traxx naar de Efteling vertrokken de rest was al eerder met het OV gegaan.
Nienke en ik moesten eerst nog iemand anders ophalen en dat duurde best lang dus de mensen die met het OV waren gegaan waren er eerder dan wij.
Eenmaal in het park was het erg gezellig. We zijn bijna overal in geweest. We konden nu een keer gebruik maken van onze handicap, we mochten namelijk overal via de invalideningang naar binnen en dat scheelde een heleboel in de rij staan.

Beetje gek doen buiten. Vrijdag 25 juli

De laatste dag, morgen gaan we weer naar huis. Het weer is sinds gister een beetje regenachtig dus we zitten steeds meer in de tent. We kijken wat naar de Tour de France en spelen spelletjes. Tegen de avond wordt het weer droog en hebben we buiten even lopen dollen met elkaar.

Donderdag 31 juli

Een rustige week gehad tot nu toe. Maandag naar fysio geweest en dat was nodig ook. Voor de rest heb ik wat TV gekeken en achter de computer gezeten.
Vandaag weer naar de fysio en nog even mijn spullen pakken want zaterdag ga ik een week zeilen.

Augustus

Zaterdag 2 augustus

Vandaag ga ik zeilen bij de NEBAS op het eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse plassen. We moesten om 14:00 uur op de steiger zijn waar we dan met het pontje opgehaald worden en naar het eiland gebracht.
Eenmaal op het eiland en iedereen een kamer opgezocht had zijn we nog even het water op gegaan. Ik ben met de trimaran weg geweest. Dat was best leuk ook al stond er niet heel veel wind.
Na het avondeten (macaroni) zijn we nog even het water opgegaan met een randmeer.

Zondag 3 augustus

Om 8:30 uur kwamen ze ons wakker maken, maar dat was niet nodig, ik was al lang wakker het was namelijk zo warm dat ik al bijna uit mijn bed gedreven was.
Na het ontbijt zijn we het water op gegaan. Ik ben samen met een aantal anderen in een randmeer gegaan. 's Middags ben ik met de trimaran weg geweest.
's Avonds hebben we stampot rauwe andijvie gegeten. Na het eten zijn we nog even wezen zeilen.

Maandag 4 augustus Roetmop versiert als zonnebloem boot.

Het was vandaag erg warm. 's Morgens zijn we wel het water op geweest maar er viel niet veel te zeilen er stond nauwelijks wind.
Na het middag eten moest er een groepje boodschappen gaan doen in Loenen. We noemde het de Zonnebloemboot, omdat er allemaal stoelen, een parasol en bloemen op stonden.
Er ging een man of 9 á 10 mee en er bleef ook een stel op het eiland om even te slapen.
Ik ben samen met Bas op de trimaran gegaan en er bleek een lekker windje te staan. We hebben erg moeten lachen om de mensen die zeiden "O, wij gaan wel boodschappen doen want er staat toch geen wind" foutje er stond toch een windje.

Dinsdag 5 augustus

Vandaag was het erg warm en er stond niet veel wind. Ik had die dag veel pijn dus heb het rustig aangedaan en ben met een groepje boodschappen gaan doen in Breukelen.
Toen we terug kwamen ben ik samen met Barbara nog even wezen zeilen in een randmeer.
Voor het eten konden we nog waterskiën. Dat was erg leuk. We hebben die avond op het water gebarbecued dat was een hele belevenis. Het was namelijk niet allemaal even goed geregeld, maar dat maakte het nou juist zo leuk.
Voorbereiden op waterskiën. Aan het waterskiën. In het water vallen na het waterskiën.

Woensdag 6 augustus

Dit was weer een warme dag. 's Morgens hebben we wel wat kunnen zeilen in een randmeer. Na het middageten zouden we een race gaan doen, maar toen iedereen goed en wel op het water was stopte het met waaien en werd het bijna windstil.
We zijn 's avonds uiteten geweest. Ik heb een spekpannenkoek genomen.

Donderdag 7 augustus

Gezellig een terrasje pakken. Vandaag is de een na laatste dag morgen gaan we weer naar huis. Vandaag is het zo mogelijk nog warmer als de afgelopen dagen.
Toen we vanmorgen uit bed kwamen stond er na genoeg geen wind. Er moest weer boodschappen gedaan worden en dat zouden we in Breukelen gaan doen. Een aantal zou met de fuut en de roetmop gaan en ik ben met nog 2 andere met de kano gegaan.
Aangekomen in Breukelen hebben we daar even op een terrasje gezeten en daarna zijn we weer terug gegaan naar het eiland.
Weer op het eiland aangekomen konden we weer waterskiën. 's Nachts mochten we nachtzeilen als we dat wilde.

Vrijdag 8 augustus

Wachten op de taxi met alle bagage. Dit was ons laatste dagje op het eiland om 16:00 uur worden we weer met de pont naar de oever gebracht. Maar eerst konden we 's morgens nog even het water op. Ik ben in een randmeer gegaan, maar er stond te weinig wind om echt lekker te kunnen zeilen dus we zijn al snel weer terug gegaan naar het eiland.
Na het middag eten hebben we de boel wat opgeruimd en nog wat gedronken. Om 15:45 uur ging het pontje voor het eerst naar de overkant. Ik was op de eerste pont mee, omdat mijn taxi rond 16:15 zou komen. Mijn duwrolstoel stond ook op die pont, maar die zijn ze vergeten er af te halen dus die ging weer mee naar het eiland.
Om 16:45 nog geen taxi dus maar even bellen naar de Traxx. Nu bleek dat ze me helemaal niet van plan waren te halen ze dachten dat ik pas 5 september weer terug naar huis wilde. Maar dat was niet het geval. Uiteindelijk kwam de taxi me om 17:50 uur halen en was ik om 19:45 uur thuis.

Zaterdag 9 augustus

Vandaag ben ik jarig. Ik ben 24 geworden. Eerst heb ik lekker uitgeslapen tot ongeveer 11:00 uur. Oma en 2 kennissen waren er al.
Met de middag kwam er een tante en toen werd het rustig. Tot aan de avond toen kwam oma weer samen met opa en nog een oom en tante. Voor mijn verjaardag heb ik geld gekregen zodat ik zelf wat leuks kan kopen.

Woensdag 13 augustus

Mijn elektrische rolstoel maakt al een tijdje een raar geluid, maar het wordt steeds erger dus ik heb ze afgelopen maandag even gebeld om te vragen of ze er naar wilde komen kijken. Dus vandaag kwam Jeremiasse om mijn rolstoel na te kijken.
De monteur heeft zo ongeveer alles wat met het wiel te maken had er afgehad, maar echt duidelijk iets vinden deed hij niet. Dus omdat het niet aan de buitenkant van het wiel zat moest het wel bijna binnenin zitten. De lager was kapot, maar die hadden ze niet op voorraad dus hij heeft de hele stoel meegenomen om hem op de zaak te laten maken.

Donderdag 14 augustus

Lekker rustig aangedaan vandaag. Mijn elro was weg dus naar buiten kon ik niet. Wel moest ik naar fysiotherapie dus dan maar in mijn duwstoel de taxi in.
Daar vroegen ze wat ik met mijn elro gedaan had. Mijn antwoord was: "nog even gesloopt 4 dagen voor ik weer naar Bartiméus moet". Lekker handig mij niet heus, want dat is toch wel de stoel die het lekkerst zit en waar ik zelf het beste mee uit de voeten kan.

Vrijdag 15 augustus

Jeremiasse kwam vandaag mijn elro weer terug brengen en jawel de tik was er uit. Ook kwam Tieman mijn nieuwe printer brengen die ik ruim een half jaar geleden had aangevraagd. En dat is niet zonder slag of stoot gegaan daar zijn heel wat telefoontjes voor nodig geweest naar het UWV.

Dinsdag 19 augustus

De zomervakantie is weer voorbij, vandaag ben ik weer naar Bartiméus gegaan. Om 7:00 uur stond de taxi voor de deur. Het was een taxi van Taxi Binnenmaas. Dat was namelijk nog even een verrassing, want vrijdag hoorde we pas dat hun mij mochten blijven rijden. Eerst zou ik namelijk door een ander taxibedrijf gereden gaan worden. Nu blijkt dat het taxibedrijf dat weer uitbesteed aan Taxi Binnenmaas en dat er voor mij eigenlijk niet veel veranderd.
Toen ik op Bartje aankwam was het nog erg rustig op de groep. Maar na een tijdje kwamen er steeds meer jongelui opdagen. Het was erg leuk om elkaar na zo'n lange tijd weer te zien. Om 13:00 uur had ik weer fysiotherapie bij Viktor. Dat is toch heel anders dan thuis. Viktor en ik kennen elkaar al wat langer en zijn dus wat meer op elkaar ingespeeld al lijkt dat na 6 weken niet zo.
's Avonds hebben we pannenkoeken gegeten en heb ik mijn verjaardag gevierd.

Woensdag 20 augustus

Kim heeft vandaag haar verjaardag gevierd. Haar ouders, zus, en broertje kwamen, maar ook een aantal ooms en tantes, maar dat was een verrassing voor Kim.

Donderdag 21 augustus

Vanmorgen heb ik niet veel gedaan. Een boek gelezen (luisteren op bandjes) en een beetje achter de pc gezeten.
's Middags ben ik even naar school gegaan om mijn mail te controleren en toen ik op de groep terug kwam zei Ingrid (groepsleidster) dat Marcel van Sonneheerdt gebeld had. Ik heb hem gelijk terug gebeld en hij had goed nieuws, het UWV had eindelijk mijn opleiding en de vervoerskosten goedgekeurd. Nu mag/kan ik van af a.s. dinsdag voor twee dagen in de week naar Sonneheerdt om een ICT opleiding te gaan volgen.
's Avonds hadden we een barbecue voor heel Bartiméus. Het was druk maar wel gezellig.

Zondag 24 augustus

Zondag ochtend eerst lekker uitgeslapen tot 11:45 uur. Daarna wezen douchen en mijn spullen voor komende week bij elkaar gezocht. Daarna heb ik op bed de formule 1 wedstrijd liggen kijken.

Maandag 25 augustus

Het was vanochtend vroeg dag. Mijn moeder stond al om 6:00 uur naast mijn bed, want om 7:00 uur zou de taxi komen. Er was weinig file dus ik was al vroeg om 8:45 uur in Zeist.
Om 11:00 uur had ik samen met Bert (maatschappelijk werker) een afspraak met iemand van Thuis in Wonen. Thuis in wonen is een instelling waar ik ingeschreven ben om in de toekomst te gaan wonen. Ik sta nu nummer 72 op de wachtlijst dus waarschijnlijk duurt het nog wel even voor ik aan de beurt ben. Verder heeft ze het een en ander verteld over de gang van zaken.
Het gesprek duurde tot iets over 12:00 uur. Ik ben toen op de groep gaan eten en daarna heb ik tot 14:00 uur op bed gelegen. De groepsleiding zou mij om 14:00 uur weer in mijn rolstoel komen zetten, maar om 14:15 uur was er nog niemand dus toen ben ik maar eens gaan bellen of ze nog kwamen, maar ik had geen succes, ik kon ze namelijk niet vinden. Ik heb toen maar aan iemand van school gevraagd of die me wilde komen helpen, ik had namelijk om 14:30 uur fysioterapie. Alles is gelukt en ik was op tijd!
Na fysio had ik nog een afspraak met Machteld (zelfstandigheidtrainster) over de matras waar ik voor de vakantie al mee bezig was met Corine (ergotherapeut) die nu met zwangerschapsverlof is.

Dinsdag 26 augustus

Na een jaar niks te hebben gedaan ben ik vandaag voor het eerst naar Sonneheerdt geweest. Het was een vermoeiende maar rustige dag.
Toen ik daar aankwam heb ik eerst een introductiepraatje gekregen. Daarna ben ik naar de klas gebracht. Ik ga de meeste vakkan samen doen met Stefan (groepsgenoot). Na de ochtendpauze heb ik mijn eerste les MB.1 gehad.
Na de middagpauze heb ik met één van de docenten daar een gesprek gehad en daarna een les Excel 2000. Om 16:00 uur ben ik met de taxi naar huis gegaan.

Vrijdag 29 augustus

Toen ik vanmorgen wakker werd voelde ik me niet echt goed. Ik had veel pijn. Ik ben nu 2 dagen van 's morgens 8:00 uur tot 's middags 17:00 uur naar school geweest. Dat is zwaar, merk ik nu.
Om 10:00 uur had ik fysio. Daar ben ik goed onderhandengenomen door Viktor, wat er maandag mogelijk was dat was vandaag niet het geval. Ik heb nu met Viktor afgesproken dat we het even aankijken en als het nodig is na zijn vakantie naar 3 keer in de week fysio overgaan, omdat tussen maandag en vrijdag best een lange periode zit en twee hele schooldagen.
Vanmorgen zou ik om 11:00 uur door de taxi opgehaald worden, maar om 11:05 uur ging mijn mobiel en dat was Albert om te zeggen dat ze pas om 14:30 uur zouden komen, omdat Hans mee ging. Jammer!!!

Zaterdag 30 augustus

Lekker uitgeslapen tot 11:45 uur. Daarna wat huiswerk gemaakt en TV gekeken.

September

Donderdag 4 september

Vanmorgen vroeg uit bed, want ik moest om 8:00 uur klaar staan voor de taxi naar school (Sonneheerdt). Toen ik wakker werd voelde ik me niet zo goed en kwam ik maar langzaam opgang.
Afgelopen maandag ben ik bij de fysio geweest en dat was een pijnlijke bedoeling. Viktor is afgelopen dinsdag op vakantie gegaan naar Turkije. Dus maar één keer fysio deze week, maar omdat het maandag al niet zo goed ging heb ik met Viktor afgesproken dat ik Nico zou bellen als het niet meer zou gaan. Dus vandaag om 10:30 uur heb ik Nico, maar even gebeld en die heeft morgen om 9:50 uur even tijd voor me.

Vrijdag 5 september

Dit was een rustige dag waarin veel gebeurd is. Om 9:50 uur eerst naar fysio. Toen ik daar klaar was ben ik mijn e-mail gaan controleren. Ik was rond 12:00 uur weer op de groep terug, daar hebben we geluncht.
Ik zou om 14:30 uur opgehaald worden door de taxi om naar huis te gaan. Dus ik had nog even de tijd om rustig een spelletje te spelen achter de pc.
Om 13:30 uur ging de groepsleiding weg i.v.m. een vergadering in Doorn. Ik was dus alleen. Om 14:30 uur geen taxi. Om 15:00 uur geen taxi. Ik dacht laat ik ze eens even bellen om te vragen waar ze blijven. Albert zei: "Hij is wat later doordat hij in de file heeft gestaan, maar hij zal er zo wel zijn".
Om 16:00 uur nog steeds geen taxi. Ik heb toen mijn vader maar even gebeld om te zeggen dat ik laat thuis zou zijn, omdat er nog geen taxi was. En ja hoor, om 16:10 uur was ie daar dan eindelijk! HOERA!!!, maar dat was iets te vroeg gejuicht, want we moesten nog langs Doorn om Hans op te halen.
Doordat alles openligt in Zeist is het nog niet zo gemakkelijk om Zeist uit te komen en zeker niet voor een chauffeur die onze rit nog nooit gereden heeft. Na veel om en fout rijden en gebeld te worden waar we nu bleven waren we om 16:50 uur in Doorn, waar ze met smart op ons zaten te wachten.
Nog even tanken en snel naar huis. Uiteindelijk was ik om 19:15 uur thuis.

Zaterdag 6 september

Eerst lekker uitgeslapen. Daarna wat achter de computer gezeten en om 13:00 uur ben ik met mijn zus Bianca naar het Zuidplein geweest om wat nieuwe kleren te kopen.
Op het Zuidplein hebben we eerst lekker een broodje gegeten en daarna zijn we gaan shoppen. Ik heb 2 nieuwe broeken, 2 T-shirts, en een winterjas gekocht. Verder hebben we nog een cadeautje voor onze broer Jan gehaald die a.s. woensdag jarig is en ook voor mijn moeder hebben we wat gekocht die is over 3 weken jarig. We waren om 17:15 uur weer thuis.
Na het eten heb ik naar de US-open (tennis) gekeken en daarna ben ik gaan slapen.

Vrijdag 12 september

Een rustige week gehad. Dinsdag en donderdag ben ik naar school geest. Vanmorgen een beetje uitgeslapen tot 8:45 uur en vanmiddag naar fysio.
Viktor had goed nieuws. De verzekering heeft hem eindelijk een machtiging gestuurd na heel veel heen en weer bellen en de papieren opnieuw opsturen. en jawel de machtiging is niet voor één jaar, maar wel tot augustus 2006 wat niet zo gebruikelijk is. "Wie zeurt heeft wat" zei hij. Gelukkig dat het nu allemaal geregeld is.
Toen ik om 14:35 uur op de groep terug kwam was de taxichauffeur er al dus vandaag waren we op tijd thuis 17:15 uur.

Maandag 15 september

Zaterdag heb ik niet veel gedaan. Een beetje huiswerk gemaakt en wat achter de computer gezeten.
Zondag heb ik eerst uitgeslapen en daarna naar de Formule 1 wedstrijd gekeken die in Italië gereden werd.
's Avonds toen alles stil was en mijn broer beneden naar de TV zat te kijken en ik al op bed naar Expeditie Robinson 2003 lag te kijken ging de deurbel en daar stond de politie voor de deur of ze mijn zus konden spreken. Omdat de honden aansloegen en ik toen nog niet wist dat de politie voor de deur stond dacht ik laat ik eens even gaan kijken wat er aan de hand is. Toen ik uit mijn bed in mijn stoel wilde gaan, ging er iets niet helemaal goed en stuiterde ik op de grond.
Uiteindelijk bleek dat mijn zus inbrekers gezien had toen ze met de paarden ging buiten rijden en de politie wilde daar graag een verklaring van hebben.
Om 22:30 uur gingen ze weer weg en keerde de rust terug in huis. Al met al toch nog een avontuurlijk avondje geweest. De politie heb je namelijk niet iedere dag over de vloer en zeker niet na tienen.
Vanmorgen liep de wekker twee uurtjes later af, omdat Hans niet mee ging ben ik pas om 9:00 uur thuis weggegaan. Gisteravond dacht ik na die val het valt wel mee, maar toen ik vanmorgen uit bed kwam voelde ik mijn rug wel dus het is allemaal harder gegaan als dat ik dacht. En ik merk dat ik daar toch angstiger van word, bang dat ik nog eens val en verkeerd terecht zal komen.
Verder heb ik niet veel gedaan vandaag.

Dinsdag 16 september

Vandaag ben ik eerst naar school geweest, het was een zware dag ik was echt moe en had veel pijn.
's Avonds hebben we patat met een snack gegeten, omdat Mark alvast zijn 16de verjaardag vierde. Na het eten zijn we met de groep en drie vrienden en de vader van Mark naar zwembad de Dijnselburg geweest en daar hebben we lekker gezwommen.
Toen we rond 22:00 uur allemaal weer op de groep waren hebben we nog taart gegeten. Om 22:30 uur lag ik op bed.

Donderdag 18 september

Naar school geweest, daar heb ik 's morgens gewoon les gehad en de docent waar we 's middags les van zouden hebben die was er niet dus hebben we zelfstandig verder gewerkt aan onze opdrachten.
Morgen moet ik vroeg uit bed want ik moet om 8:40 uur in het Dijkzicht zijn.

Vrijdag 19 september

Om 6:30 uur ging de wekker, want de taxi zou om 7:30 uur op de parkeerplaats zijn om mij naar Rotterdam te brengen. Ik moest er om 8:40 uur zijn dat is net niet helemaal gelukt we waren 10 minuten te laat.
Toen ik op de afdeling orthopedie kwam hoefde ik niet lang meer te wachten. Laat komen heeft dus soms ook zijn voordelen. Bij Dhr. van Biezen heb ik het gehad over mijn enkel waar ik nog steeds veel last van heb en van mijn heup waar ik steeds meer last van krijg. Van mijn enkel is het gewricht versleten en eigenlijk de enige oplossing die daarvoor nog is, is vastzetten, maar dat is voor mij de laatste optie, daarom gaan we eerst kijken of de pijn ook minder wordt van andere schoenen, als ik het goed begrepen heb krijg ik nu een soort kokers voor in mijn schoenen en die zorgen ervoor dat mijn enkels altijd in 90 graden blijven staan.
Omdat ik dinsdag toevallig weer in het Dijkzicht moet zijn hebben we dat gelijk maar voor volgende week gepland. Van mijn heup heeft hij foto's laten maken dat duurde vrij lang, maar ze waren wel in één keer goed. Toen ik weer bij van Biezen binnen mocht heeft hij de foto's bekeken en daaruit bleek dat mijn heupen misvormd zijn. Mijn linkerheup is echter wel ernstiger misvormd dan mijn rechterheup, maar daar is in het verleden dan ook wat aan gedaan om te voorkomen dat hij uit de kom zou schieten en aan mijn linkerheup niet.
Dat ze misvormd zijn is niet zo heel gek i.v.m. mijn botafwijking, maar wat daar aan te doen is dat is dan weer een heel andere vraag, want daar is niet zomaar een antwoord op te vinden. Van Biezen gaat Viktor mijn fysiotherapeut bellen om hem het een en ander te vertellen over mijn heupen en rug.
Ik was om 10:25 uur klaar in het Dijkzicht en ben toen weer met de taxi naar Zeist gegaan. In de taxi heb ik toch best wel zitten denken, omdat ik toch wel geschrokken ben van de uitkomst. Ik weet namelijk niet goed wat de toekomst me brengen zal het lijkt er namelijk op dat alle gewrichten langzaam kapot gaan en dat daar niet echt wat aan te doen is. Dat ik andere schoenen krijg vind ik best, maar in kokers heb je geen bewegingsvrijheid meer en je ziet nog beter dat je aangepaste schoenen hebt vooral in de zomermaanden. Het is allemaal even slikken.
Om 11:45 uur was ik weer op Bartiméus na het middag eten ben ik naar fysio geweest en om 14:30 uur ben ik naar huis gegaan.
Toen ik thuis kwam zei mijn moeder dat ik even medicijnen moest gaan halen. Zo gezegd zo gedaan, maar toen ik weer thuis was en tegen mijn vader zei dat mijn rolstoel een raar geluid maakte reed ik naar hem toe en toen voelde ik een krak en toen lag mijn rechtervoorwiel er af. De as is afgebroken.
Het was al 18:45 uur dus heb ik het noodnummer van Jeremiasse maar even gebeld om te vragen of ze mijn stoel zo snel mogelijk konden komen maken.

Zaterdag 20 september

Jeremiasse belde om 8:45 uur om te zeggen dat ze vanmiddag mijn Skwirrel zouden komen halen om hem vervolgens zo snel mogelijk weer te maken.
Maandag ben ik vrij dus ze hebben een dagje extra om hem te maken, maar ik weet niet of het allemaal gaat lukken daar hoop ik morgen of maandag ochtend meer over te horen. Hij is namelijk niet zomaar kapot, maar er ligt een heel wiel onderuit en of je dat nu even maakt weet ik niet, maar ik heb die stoel dinsdag wel weer nodig en als het kan natuurlijk eerder.

Maandag 22 september

Vanmorgen vroeg heb ik mijn elektrische rolstoel terug gekregen van Jeremiasse. Verder heb ik vandaag niet veel gedaan, een beetje huiswerk gemaakt en wat TV gekeken.
Verder komt straks de kapper nog even langs en ga ik vroeg naar bed, want morgen moet ik naar het ziekenhuis.

Woensdag 24 september

Gister ben ik naar de neuroloog geweest i.v.m. mijn duizeligheid die maar niet weg gaat. Het was erg druk op de weg dus om te beginnen was ik al bijna 20 minuten te laat, maar dat gaf niet.
Na even gewacht te hebben kwam een co-assistent mij halen om het eerste onderzoek te doen. Ze stelde een hoop vragen omdat ik daar voor het eerst was. Het duurde allemaal lang maar op een gegeven moment zei ze dat ze het moeilijk vond om alles goed op te schrijven.
Bij het lichamelijk onderzoek kreeg ze het niet of nauwelijks voor elkaar om reflexen op te wekken.
Na haar onderzoek kwam een collega het nog eens over doen. Die was iets minder voorzichtig met zijn manier van reflexen opwekken, maar van het steeds herhalen kreeg ik een beetje de indruk dat het bij hem ook niet zo goed lukte, maar nu moet ik zeggen dat ik ook niet weet of dat het bij mij goed te zien is en of er überhaupt wel wat gebeurt.
Toen ik weer aangekleed was en in mijn rolstoel zat zei hij dat hij nog even wilde overleggen met een andere collega, dus nog even gewacht en toen kwamen ze na ongeveer 5 minuten weer terug, maar nu met zijn drieën. Ze hebben toen nog even naar mijn ogen gekeken, want die reageerde toch wel wat anders dan normaal.
Nu is het zo dat ik een oogafwijking (nystagmus) heb en mijn ogen niet kan sturen dus als ze zeggen kijk om hoog wil ik dat wel, maar ik kan die opdracht niet uitvoeren. Ze hebben daar even met elkaar over gesproken, omdat ze dat blijkbaar niet elke dag zien.
Het eind van het verhaal was dat ik eigenlijk niets ernstigs mankeer, maar dat mijn evenwichtsorgaan wat gevuld is met vocht en steentjes (uitleg neuroloog) niet meer goed samenwerken en dat je dat kunt trainen zodat je minder of geen last meer hebt van duizeligheid.
De neuroloog gaf mij daarvoor een blad met oefeningen die ik kon doen, maar toen ik dat blad zag heb ik hem even aangekeken en gevraagd of hij dacht dat ik dat kon.
Bij die oefeningen moet je namelijk heel veel bewegingen doen die ik niet kan zoals met je hoofd schudden of in en uit je bed komen en dat een aantal keer achter elkaar.
Hij was het met me eens dat het allemaal niet echt mogelijk is, maar iets anders is er niet aan te doen zei hij, dus heb ik met hem afgesproken dat ik dat blad vrijdag wel mee naar de fysio zal nemen en dan zien we daar wel verder.
Daarna had ik nog een afspraak voor mijn schoenen, maar daar was van Biezen voor nodig, maar die stond te opereren dus de schoenmaker zou hem later op de dag wel spreken over mijn schoenen.
Ik was om 14:45 uur thuis en om 19:00 uur ben ik naar Zeist gegaan.
Vanmorgen had ik eerst fysio bij Nico een collega van Viktor en vanmiddag komt Frederiek een vriendin naar Bartiméus.

Donderdag 25 september

Het was erg gezellig gister met Frederiek we hebben weer eens even lekker bij kunnen kletsen. We hebben Riddel de blindengeleidehond uitgelaten in het parkje naast Bartje en wat gespeeld en 's avonds hebben we samen wat in het dorp gegeten.
Het is nu 17:15 uur en ik ben vandaag naar school geweest. Nu doe ik de rest van de dag helemaal niets meer. Ik ben op!!

Vrijdag 26 september

Om 9:00 uur ben ik even mijn e-mail gaan controleren en om 9:30 uur had ik fysio bij Viktor.
Viktor vertelde dat Dhr. van Biezen hem gebeld had, maar dat die weinig meer te vertellen had dan dat ik hem al gedaan had die vrijdag. Ik heb hem ook dat papier gegeven van de neuroloog maar daar kunnen we niks mee. Viktor bewaard het misschien heeft hij er ooit wat aan voor een andere patiënt die duizelig is.
Om 11:00 uur kwam Peter me halen en om 12:30 uur was ik thuis.

Oktober

Woensdag 1 oktober

Vandaag kwam om 10:00 uur Lennard (ergotherapeut) om te praten over aanpassingen van mijn bed en kamer. We hebben het gehad over de mogelijkheden van een ander matras voor mijn bed en de mogelijkheid van een slaapkamer aanpassing waar ik makkelijker uit de voeten kan met mijn rolstoel.
Hij wilde ook graag zien hoe ik mijn transfers maak, omdat de groepsleiding dat had aangegeven. Dat is nu juist een punt waar ik het liever niet over heb, omdat ik ergens in mijn achterhoofd weet dat die transfers niet helemaal veilig gebeuren en dat ik wel eens val, maar ik vind het moeilijk om daar hulp bij te vragen of er over te praten.
Ik wil alles zo lang mogelijk zelf blijven doen. Het was voor mij dan ook moeilijk om bevestigd te krijgen dat ik de transfers eigenlijk niet meer zelf kan/mag doen.
Toen Lennard het allemaal gezien had zijn we verder gaan praten over zijn bevindingen en de mogelijkheden. Lennard heeft het met mij gehad over een tillift die hij wil gaan aanvragen om het voor mij en groepsleiding makkelijker te maken en vooral verantwoorder. Ik zag/zie dat niet zo zitten, omdat ik daar nog niet aan toe ben. Ik heb daarom ook wel een traantje gelaten, maar Lennard heeft mij wel gezegd dat het aanvragen van een tillift niet direct hoeft te betekenen dat ik het helemaal niet meer zelf mag doen, maar dat daar afspraken over gemaakt kunnen worden.
Verder kwam er het volgende uit. Lennard gaat bij Tieneke (afdelingshoofd) de volgende dingen aanvragen/adviseren:

Verder heb ik volgende week nog een afspraak met Lennard om te praten over mijn elektrische rolstoel.

Zaterdag 4 oktober

Ik heb erg naar deze dag uit gekeken, vandaag ben ik naar Visio geweest. Visio is een instelling voor visueel gehandicapte kinderen/jongeren waar ik 4,5 jaar gewoond heb.
Ze vierde vandaag feest i.v.m. 10 jarig bestaan. Het feest zou om 17:00 uur beginnen op de woonvoorziening.
Het begon allemaal al goed. De taxi zou mij om 16:45 uur ophalen maar ze waren er niet, uiteindelijk kwam de taxi om 18:15 uur.
Ik was rond 18:50 uur op de woonvoorziening heb daar een boterham met kaas gegeten, want het buffet was al afgelopen, nou vond ik dat niet zo erg want het was chinees en daar houdt ik niet zo van.
Om 19:15 uur zou de taxi mij weer komen halen om mij naar het Fynoordstadion te brengen waar het feest verder zou gaan, maar ook om 19:15 uur geen taxi. Na weer gebeld te hebben was de taxi er dit maal om 19:55 uur.
Toen ik in het stadion aankwam waren de meeste met de rondleiding weg. Ik en nog een paar andere hebben de rondleiding toch nog gekregen, omdat ze het toch allemaal wel erg sneu vonden voor ons.
Ik vond het erg leuk om iedereen weer te zien, want de meeste had ik toch al zeker in geen vijf jaar meer gezien. Ik heb dus heel wat afgepraat met groepsleiding en bewoners van toen.
Om 22:00 uur zou het feest afgelopen zijn maar je gelooft het niet om 21:45 uur stond er een taxi klaar om mij naar huis te brengen.
Ze zijn heel de avond te laat geweest, maar op het eind van het feest waren ze weer een kwartier te vroeg, maar ik heb ze toch niet laten wacht, omdat ik het eigenlijk wel een beetje gehad had met al die taxi's. Ik was blij dat ik in ieder geval naar huis kon zonder te hoeven wachten.
Alles bij elkaar is het wel een leuk uitje geweest en hoop ik sommige snel weer te zien.

Woensdag 8 oktober

Gister ben ik naar school geweest, ik had daar een cursus studievaardigheden, maar omdat ik al één dag gemist had viel ik er midden in.
Vanmorgen ben ik om 9:00 uur naar fysio geweest en omdat ik erg veel last van mijn knie had hebben we eerst wat oefeningen in de rolstoel gedaan en daarna heb ik nog even gestaan. Dat was best vermoeiend.
Na fysio ben ik nog even naar school geweest om mijn e-mail te checken. Om 10:00 uur kwam Lennard om te praten over de aanpassing van mijn elektrische rolstoel. Eerst hebben we het nog even gehad over vorige week en wat daar allemaal mee gedaan is. We hebben het gehad over wat ik er allemaal van vond. Ik heb Lennard toen gezegd dat ik het er wel mee eens ben en dat ik het begrijp, maar dat ik er nog niet helemaal aan toe ben het gaat allemaal erg snel nu.
Verder hebben we het gehad over mijn rolstoel. Lennard gaat daar voor een aanvraag naar de gemeente schrijven met daar in dat mijn huidige rugleuning niet meer aan zijn eisen voldoet en dat het daarom prettig zou zijn als er een nieuwe mag komen. Ook zal hij daarin een borst fixatieset aanvragen, omdat ik in de taxi nog wel eens van links naar rechts geslingerd wordt in mijn stoel en dat is niet echt prettig.
Lennard wilde graag contact opnemen met Viktor (fysiotherapeut) om nog wat dingen na te vragen over rolstoel, bed en tillift en de mogelijkheden m.b.t. het strekken van mijn knieën.
Later die dag belde Lennard mij op om te zeggen dat hij een afspraak heeft gemaakt op 28 oktober met de firma ARJO i.v.m. een passing van een tillift.

Donderdag 9 oktober

Weer naar school geweest vandaag, maar wel een kort dagje, omdat ik vanmiddag geen les heb had ik gevraagd of ik dan om 12:00 uur weg mocht en dat kon, dus om 12:00 uur kwam de taxi mij ophalen.
Het is nu 13:45 uur en ik ga even op bed rusten en vanavond misschien naar het Koetshuis waar twee groepsgenoten een disco hebben georganiseerd.

Vrijdag 10 oktober

Dit is de laatste dag voor de herfstvakantie. Ik heb tot 8:10 uur op bed gelegen en ben om 9:20 uur vetrokken naar fysio. Daar aangekomen heb ik het met Viktor gehad over Lennard en wat er allemaal gezegd is.
Viktor heeft Lennard gezegd dat ik het idee tillift niet prettig vind. Viktor heeft ook wel aangegeven dat het voor mij nog mogelijk is om met steun van andere een paar stappen te zetten. En dat de transfers niet veilig zijn daar waren ze het beide over eens.
Verder heeft Viktor mij doorbewogen en ben ik om 10:40 uur naar huis gegaan. Het is nu 17:45 uur en ik ga zo lekker eten.

Maandag 13 oktober

Gister heb ik naar de Formule 1 gekeken. De race werd verreden in Japan op het circuit van Suzuka. Michael Schumacher is voor de 6de keer wereldkampioen geworden. Maar deze race behaalde hij maar een 8ste plek de race werd gewonnen door zijn teamgenoot Rubens Barrichello.
Vorige week was ik door de groepsleiding via het internet opgegeven voor hydrotherapie, maar afgelopen zaterdag zag ik op de site van die organisatie dat het een probleem zou kunnen worden met de verzekering dus heb ik de VBW (Veilig Bewegen in Water) maar even gebeld over hun ervaringen met de vergoeding van hydrotherapie naast de fysiotherapie.
Daarna heb ik de zorgverzekeraar gebeld om het bij hun na te vragen en inderdaad mag ik niet hydrotherapie en fysiotherapie volgen dus nu moeten we maar even verder gaan kijken hoe we dat gaan oplossen.
Verder heb ik vandaag niet heel veel meer gedaan.

Woensdag 15 oktober

Vanmiddag ben ik naar Rotterdam geweest. Ik ben naar de afdeling Klinische Genetica geweest van het Erasmus MC (Dijkzicht) voor een gesprek met een arts daar.
We hebben het daar gehad over het Conradi-Hünermann Syndroom en de vragen die ik er over had. De arts waar mee ik dat gesprek had gaat ook wat dingen uitzoeken voor de site.
Verder ben ik te weten gekomen dat ze via DNA onderzoek de diagnose kunnen bevestigen, omdat ze kort geleden ontdekt hebben waar de fout zit in het DNA. Ik weet nog niet of ik dat laat doen.
Het gaat er bij het Conradi-Hünermann Syndroom om dat je een bepaald stofje mist wat te maken heeft met het cholesterol.
Waarom ik achteruit ga wist zij ook niet dat is namelijk niet iets wat specifiek hoort bij het Conradi-Hünermann Syndroom het is normaal een niet zo'n progressief ziektebeeld, maar waarom het bij mij dan toch zo snel achteruit gaat weet ze niet, maar ze gaat dat wel verder uitzoeken en navragen. Misschien zijn er toch nog andere gevallen beschreven met een bepaalde progressiviteit.

Woensdag 22 oktober

De herfstvakantie is al weer 2 dagen voorbij en ik ga weer naar school. Ik heb in de vakantie niet heel veel gedaan. Een beetje achter de computer gezeten, TV gekeken en wat aan schoolwerk gedaan.
Maandag weer naar Bartiméus gegaan en 's middags naar fysio geweest. Dat was wel nodig na een week vakantie.
Dinsdag ben ik naar school geweest en daar heb ik redelijk wat gedaan. 's Morgens wat werk nagekeken en 's middags heb ik voor het eerst achter een computer van school gezeten, omdat eindelijk alle aanpassingen er waren.
Na school ben ik nog naar schaken gegaan en daar hebben we gekeken naar een bepaalde stelling en wat daar allemaal mogelijk mee is. Toen we de stelling uit moesten spelen heb ik die partij verloren van Ronnie. Vandaag ben ik om 9:00 uur naar fysiotherapie geweest. Het ging allemaal wat moeizaam omdat ik de laatste tijd veel pijn heb ook weer meer in mijn vingers en polsen en dat heeft waarschijnlijk met het weer te maken. Het is namelijk koud en daar kunnen mijn gewrichten niet zo goed tegen.
Om 10:00 uur kwam Lennard weer om nog wat dingen over de rolstoel te bespreken en over de brief die hij naar de gemeente heeft geschreven. In de brief heeft hij het ook over de tillift, ik begrijp alleen niet zo goed waarom. Ook wil hij mij in het team bespreken over een aantal zaken. We hebben het ook weer gehad over de tillift en hoe ik me daarbij voel. Ik heb het toen met hem over mijn ouders gehad en over dat ik niet zo goed weet hoe ik het ze moet vertellen, omdat ik niet weet wat hun reactie is.
Thuis probeer ik nog zoveel mogelijk zelf te doen. Dat doe ik op Bartiméus ook, maar voor mijn ouders hou ik me toch sterker en doe ik sneller of er niets aan de hand is dan tegen over de groepsleiding. Dom natuurlijk, maar dat is een gevoel.

Vrijdag 24 oktober

De week is alweer bijna voorbij. Toen ik vanmorgen uit bed kwam dacht ik bijna dat het kerst was. Het sneeuwde en nog hard ook.
Ik ben om 9:20 uur naar fysiotherapie geweest en kwam daar als een soort sneeuwmannetje binnen. Na fysio ben ik terug gegaan naar de groep daar was Kim ook nog en die zat op de Nintendo 64 te spelen. Ik ben daar bij gaan zitten en zo hebben we met zijn tweeën tot 12:00 uur Super Mario 64 gespeeld. Onder het spelen ben ik gebeld door meneer Verspiek van VBW (hydrotherapie) om verdere afspraken te maken, maar omdat er wat problemen zijn met de verzekering had ik hem in de vakantie een mailtje gestuurd met daarin de vraag de procedure even stop te zetten tot we meer duidelijkheid hebben, maar die heeft hij dus niet ontvangen.
Marit (groepsleiding) was dinsdag of woensdag met het probleem verzekering naar de huisarts van Bartiméus gegaan en die heeft haar doorverwezen naar de fysiotherapeute van Bartiméus. Die heeft toen een mogelijke oplossing gegeven voor het probleem. Ik heb het daar toen met meneer Verspiek overgehad, maar hem leek dat niet zo'n goed plan om juridische en verzekering technische redenen. Ik heb met hem afgesproken dat ik hem zou terug bellen als ik meer zou weten.
's Middags ben ik na het eten samen met Kim naar school geweest om even een mailtje te sturen naar Annemieke (fysiotherapeute van Bartiméus) over dat haar oplossing waarschijnlijk niet de beste is en of ze nog meer ideeën heeft.
Toen we op de groep terug kwamen was mijn taxichauffeur er al. Hans had gebeld dat hij graag eerder naar huis wilde en dat vond ik niet zo erg, want nu was ik ook eerder thuis.

Zondag 26 oktober

Gister niet veel gedaan. Eerst lekker uitgeslapen tot een 11 uur. 's Middags achter de computer gezeten en nog wat voor school gedaan.
Ik heb mijn been gestoten en daar heb ik nu een schaafwond zitten waar op sommige stukken de vel er bij hangt, dat komt omdat mijn huid momenteel op sommige stukken erg droog en dun is.
Vandaag ga ik niet echt iets bijzonders doen vanavond ga ik wel Expeditie Robinson kijken. Dat vind ik een erg leuk programma om te zien. Overleven in de natuur op een eiland en dan ook nog in een groep waar niet iedereen even goed in ligt.

Dinsdag 28 oktober

Een half dagje naar school geweest vandaag, omdat de firma ARJO vanmiddag is geweest.
Vanmorgen was ik ruim een kwartier te laat op school doordat er zoveel file stond op de weg. Op school hebben we eerst een repetitie nagekeken daar heb ik een voldoende voor gehaald. En na de pauze heeft de docent ons een tuin laten ontwerpen om ons te laten ontdekken wat daar allemaal bij komt kijken en hoe je zoiets moet plannen. Dat was wel grappig, maar ik heb de opdracht niet afkunnen maken, want om 11:30 uur kwam de taxi mij ophalen om weer naar Bartiméus te gaan.
Om 12:15 uur was ik weer op de groep en daar gingen ze net aan tafel voor de lunch dus ik kon gelijk mee eten. Na het eten ben ik nog even naar school geweest voor mijn e-mail toen ik daar van terug was heb ik samen met Mark die ziek was Super Mario 64 gespeeld.
Om 14:05 uur kwam Lennard met Sandra van de firma ARJO voor de passing van een tillift. Het is een hele ervaring zo'n tillift en ik weet nog steeds niet goed hoe ik ermee om moet gaan, maar het viel me toch wel mee. Ik denk dat als ik gewoon mijn eigen tempo mag bepalen ten aanzien van het gebruik van de tillift en daar goede afspraken over gemaakt worden dat het een goede oplossing kan zijn voor een hoop problemen.

Woensdag 29 oktober

Vanmorgen ben ik om 8:15 uur opgestaan en om 9:30 uur naar fysio geweest daar heb ik even gestaan, maar dat koste me vandaag erg veel moeite, omdat ik toch wel veel pijn heb. Verder heef Viktor mij doorbewogen. Toen we klaar waren en hij me rechtop wilde zetten ging er iets niet helemaal goed en schoot ik bijna van de bank. Doordat ik schrok schoot mijn arm in een reflex naar achter om mezelf tegen te houden, maar dat was wel tegen het gezicht van Viktor aan. Verder hebben we het overleefd. Ik zat zowat bij hem op schoot maar oké kleinigheidje heb je al gauw.
Het is nu 11:50 uur en Ingrid (groepsleiding) komt net binnen lopen. Ik ga nu nog even wat voor school lezen/maken en vanmiddag komt Lennard nog even praten over gister, maar daar vanmiddag of morgen meer over.
Verder ga ik vanmiddag nog op bed wat lezen, want in mijn stoel zit ik momenteel niet echt lekker.

Donderdag 30 oktober

Nog even over gistermiddag. Met Lennard heb ik afgesproken dat hij de tillift gaat bestellen. Als de tillift er dan is gaan we daar afspraken over maken. Waarschijnlijk ga ik de tillift 's middags en 's avonds gebruiken en doe ik het 's morgens nog zelf. Mijn kamer moet wel verbouwd worden, maar omdat Bartiméus 0,8% extra moet bezuinigen dit jaar kan dat nog wel even gaan duren, maar het moet wel gebeuren van Lennard en dat vind ik wel fijn, want dan krijg ik meer ruimte in mijn kamer en kan ik makkelijker overal komen.
Vandaag ben ik naar school geweest. Toen ik op school aankwam hoorde ik dat ik 's middags geen les had en toen heb ik dus geregeld dat ik naar huis mocht om 12:15 uur. Vanmiddag heb ik op bed gelegen en wat gelezen en geslapen.

Vrijdag 31 oktober

Mijn moeder belde me gisteravond dat er een uitnodiging lag voor het halen van de griepprik voor a.s. dinsdag, maar dan ben ik in Zeist dus dat kan niet. Ik heb daarom maar even de huisarts gebeld om die afspraak te verzetten naar een andere dag. Ik heb het met hem ook over mijn medicijnen gehad. We hebben besloten dat ik andere krijg om te kijken of ik dan minder pijn heb. Ik gebruik nu Vioxx 25mg en ik krijg nu Tramal Retard 100mg wat ik in combinatie mag gebruiken als het nodig is. Het is wel zwaarder dan dat ik nu krijg maar als het helpt vind ik het best. Zoals het nu gaat is het ook niet goed.

November

Maandag 3 november

Rustig weekend gehad. Huiswerk gemaakt en spelletjes gespeeld op de computer. Verder heb ik wat TV gekeken en gelezen. Er is vandaag een studiedag op Bartiméus dus ik ben tot 14:00 uur thuis.
Vanmorgen ben ik naar het oogziekenhuis in Rotterdam geweest. Alles was goed over ongeveer 1,5 á 2 jaar terugkomen.
Toen ik thuis kwam vanuit het ziekenhuis heb ik mijn moeder verteld over de tillift. Ik zag daar erg tegenop, maar het viel mee. Ze reageerde goed.
Om 13:30 uur moet ik even naar de huisarts om de griepprik te halen en dan komt om 14:00 uur de taxi om mij naar Zeist te brengen. Ik heb daar dan om 16:00 uur fysiotherapie. Harriët zal dan op de groep zijn.
Vandaag komen alleen de mensen die naar Sonneheerdt gaan de mensen die op Bartiméus naar school gaan komen morgen pas. Omdat ik morgen ook naar school moet ben ik vandaag al gegaan.

Donderdag 6 november

Naar school geweest vandaag. Het eerste uur hebben we MG.3 gedaan het was wel leuk. Het tweede uur hebben we niet veel gedaan, omdat we klaar zijn met het vak MB.1. Eind november doe ik examen in dat vak. Vanaf volgende week gaan we er examentraining voor doen. Aan het eind van de ochtend was ik het al wel beu op school. Ik had erg veel pijn en wilde eigenlijk naar huis, maar ik ben gewoon op school gebleven.
Toen ik in de taxi zat belde Viktor op om te vragen hoe laat ik bij hem kon zijn er was iemand uitgevallen dus ik kon eerder komen. De taxichauffeur heeft mij daarom maar rechtstreeks naar fysio gebracht dat scheelde weer 10 minuten ik was er om 17:00 uur.
Om 17:40 uur was ik weer op de groep. Daar ben ik even op bed gaan liggen om wat uit te rusten. Ik was zo moe dat ik eigenlijk bijna gelijk in slaap gevallen ben al was dat niet de bedoeling. Om 19:00 uur kwam de groepsleiding me wakker maken voor het eten.
Vanavond hebben we een Halloween avond gehouden. Het hele paviljoen was omgetoverd in een soort kasteel met allemaal spinnenwebben en andere griezelige dingen.

Vrijdag 7 november

Vandaag eerst een beetje uitgeslapen (8:45 uur) in zoverre dat mogelijk was. Ik slaap de afgelopen week namelijk niet zo goed. Ik hoop niet dat het door die nieuwe medicijnen komt die ik sinds zaterdag gebruik. Ze zouden ervoor moeten zorgen dat ik minder pijn heb, maar dat doen ze op het moment niet echt. Ik heb veel pijn en daar wordt ik soms wel een beetje moe en kortaf van naar andere toe.
Vanmiddag ben ik naar De Hoogstraat in Utrecht (revalidatiecentrum) geweest voor mijn spalken. Ad (instrumentmaker) heeft er het een en ander aan veranderd waardoor ze weer wat beter zitten. De taxichauffeur van thuis is mij in De Hoogstraat op komen halen dat scheelde mij heen en weer rijden. Ik was om 16:00 uur thuis, omdat Hans niet meereed.
Toen ik thuis aankwam was er nog niemand. Mijn ouders zijn vanmorgen een week op vakantie gegaan en mijn broer was nog niet thuis van zijn werk. Mijn zus zou thuis zijn, maar die had mij niet zo vroeg verwacht, maar omdat Hans niet meeging was ik ongeveer 1,5 uur eerder thuis dan gepland. Ik heb toen oma gebeld, die woont aan de overkant van de straat en die heeft mij toen binnen gelaten.

Zondag 9 november

Een stil weekend tot nu toe. Mijn ouders en de honden zijn er niet en dat scheelt wel een stuk in de drukte in huis. Zaterdag heb ik huiswerk gemaakt en vandaag schaatsen gekeken en wat achter de computer gezeten.
Vanavond ga ik weer expeditie Robinson kijken.

Zondag 23 november

De afgelopen weken is er niet echt iets bijzonders gebeurt. We hebben afgelopen week het afscheid van een groepsgenoot gevierd en een verjaardagsfeest van 4 personen tegelijk.
Afgelopen donderdagmiddag belde van Wijk over mijn schoenen dat ik mag komen voor een passing en de kleur kan komen kiezen. Ik ga over 2 weken naar het Erasmus MC, omdat te doen.
Vrijdagmiddag ben ik naar de huisarts geweest om over mijn medicijnen te praten. Ik heb weer andere gekregen en we hebben afgesproken dat ik naar een reumatoloog zal gaan, omdat die toch wat meer weten van gewrichten en pijnbestrijding en ze kunnen je doorsturen naar een pijnpoli.
Gister voelde ik me 's morgens goed, maar 's middags kreeg ik hoofdpijn nadat ik die nieuwe medicijnen had ingenomen, maar ik hoop dat het niet daarvan is geweest.
Vandaag voel ik me nog steeds niet je van het maar ik heb niet zo'n last meer van mijn hoofd, maar ik heb vanmorgen ook niet die nieuwe medicijnen ingenomen daar wacht ik maar even mee tot ik me weer helemaal goed voel.
Ik weet niet of ik het al eerder gezegd had, maar a.s. donderdag doe ik examen voor twee vakken. Windows 2000 en een theorievak MB.1 dat gaat over de algemene computertechniek. Wat zijn opslagmedia en wat is karakter of grafisch georiënteerd etc.
Verder ga ik vandaag niets meer doen straks even lekker schaatsen kijken denk ik.

Maandag 24 november

Vandaag ben ik om 8:00 uur opgestaan omdat Evelien om 9:00 uur zou komen. Evelien is van de GGD. Ze kwam om te kijken naar mijn rolstoel en wat daar aan aangepast moet worden, omdat hij niet lekker meer zit. Ze was iets te laat omdat het nogal druk was op de weg.
Toen ze er was hebben we het over de rolstoel gehad en de mogelijkheden die er zijn. Uiteindelijk zijn we er uitgekomen. Ik krijg in mijn elektrische rolstoel een rugleuning die helemaal opmaat gemaakt word doormiddel van een vacuümafdruk zodat hij goed past en de kans op drukplekken kleiner is.
Er zal nog wel overleg plaats vinden met Lennard (ergotherapeut) van Bartiméus, omdat er nog een aantal dingen zijn waar mogelijk wat aan gedaan moet worden. Mijn benen staan erg naar rechts waardoor ik scheef in mijn stoel ga zitten dus mogelijk worden mijn voeten in het midden van de voetenplank vastgezet zodat ze niet meer naar rechts kunnen. En ik krijg misschien een abductieklos om te voorkomen dat mijn knieën heel de tijd tegen elkaar zitten.
Om 11:30 uur ben ik met de taxi naar Bartiméus gegaan daar heb ik een boterham gegeten en toen ben ik naar Lennard gegaan om te vragen of hij mijn spalken naar De Hoogstraat wil sturen zodat Ad ze kan aanpassen. We hebben het gelijk over vanmorgen gehad. Lennard neemt nog verder contact op met Evelien.
Om 13:53 uur ben ik naar fysiotherapie gegaan ik was nog net op tijd. Het gesprek bij Lennard liep een beetje uit dus ik had niet veel tijd meer om er te komen. Viktor heeft mij doorbewogen en we hebben wat gepraat.
Na fysio ben ik nog even naar school geweest voor mijn e-mail. Over een paar minuten gaan we lekker rodekool met aardappels en een hamburger eten.
Vanavond ga ik TV kijken en vroeg naar bed morgen moet ik weer naar school.

Donderdag 27 november

Spannende dag vandaag. Straks heb ik een examen van MB.1 en Windows 2000. Ik denk dat het allemaal wel goed zal komen. Als ik de uitslag weet zal ik het melden.
Het is nu 11:40 uur en ik ben geslaagd met 80% van de vragen goed. Ik was om 8:45 uur op school dat was vrij vroeg voor mijn doen, maar voor vandaag wel lekker.
Om 9:00 uur zijn we aan het examen begonnen en om 10:30 uur was ik klaar. Het ging best goed er waren wel een aantal dingen waar ik niet zo goed een antwoord op wist, maar het verliep voorspoedig. Een docent is toen mijn antwoorden op internet gaan invullen en om 11:15 uur wist ik dat ik geslaagd was.
Straks gaan we met alle examenkandidaten eten en om 14:00 uur ga ik naar Bartje terug. Aan het eind van de middag ga ik naar huis (Piershil) dus ik heb een langweekend.

December

Dinsdag 2 december

Vandaag ben ik niet naar school geweest, omdat ik vanmiddag naar het Dijkzicht moest voor een passing van mijn nieuwe schoenen. De schoenmaker heeft de kokers mooi verwerkt in de schoen dus ik krijg nu geen losse kokkers en daar ben ik wel blij mee. Dat scheelt 's morgens een hoop werk. Ook heb ik de kleur en het model uitgezocht. Het wordt een zwarte sportschoen, omdat kerst er al snel aankomt zijn ze pas in januari 2004 klaar.
Vanavond ben ik naar schaken geweest dat was erg gezellig. We hebben partijen geanalyseerd die dit weekend gespeeld zijn op een toernooi. Toen ik daarvan terug was heb ik gegeten en TV gekeken. Het is nu 21:30 uur en ik ga zo maar even vragen of iemand me naar bed wil helpen.

Woensdag 3 december

Sinterklaasfeest op de groep. Vanmorgen ben ik eerst naar fysiotherapie geweest.
Vanmiddag ben ik om 12:00 uur naar school geweest, omdat ik daar een afspraak had met John (docent). We hebben gezellig gepraat over van alles en nog wat, maar we hebben ook over deze site gesproken. John gaat een deel van de site in het Engels vertalen. Ook hebben we wat op Internet gezocht naar info. Toen ik weer op de groep was ben ik op bed gegaan om alvast wat uit te rusten voor vanavond, anders zou ik het niet volhouden waarschijnlijk.
Om 18:00 uur hebben we eerst met heel de groep chinees gegeten. Daarna zijn we om 19:15 uur met de bus naar Utrecht gereden waar we gebowld hebben. Het was erg gezellig en we hebben ons best vermaakt.
Om 22:30 uur waren we weer terug op de groep. We hebben met zijn allen nog wat lekkers gegeten en gedronken.
Toen is een deel van de groep naar bed gegaan en andere hebben nog een spelletje gedaan. Ik ben gaan douchen en om 23:30 uur lag ik in bed.

Zaterdag 6 december

Vandaag heb ik eerst eens lekker uitgeslapen. Toen ik gedoucht en aangekleed in mijn rolstoel zat heb ik eerst achter de computer mijn huiswerk gemaakt. Daarna ben ik nog wat op Internet gaan rond kijken. Ik heb toen stom toevallig met heel veel geluk een site gevonden van een meisje van 22 jaar oud wat ook leid aan het Conradi-Hünermann Syndroom. (Ga naar haar website.) Ze woont in Canada. Ik heb haar toen een e-mailtje gestuurd, omdat ik het heel erg leuk zou vinden om met haar in contact te komen. Er zijn niet zo heel veel mensen met Conradi dus ik dacht wie niet waagt wie niet wint. Ik hoop snel wat van haar te horen.

Maandag 8 december

Vanmorgen weer vroeg op want de taxi zou om 7:00 uur komen. Toen ik op school was voor mijn e-mail had ik al een antwoord van Jenna (meisje uit Canada). Ook zij vind het heel leuk om contact met mij te hebben, omdat ook zij nog maar weinig mensen kent met het Conradi-Hünermann Syndroom. In haar berichtje aan mij schreef ze dat ik de vierde persoon was met wie ze in contact kwam, maar zij is voor mij de eerste persoon met het Conradi-Hünermann Syndroom.
's Middags ben ik nog naar fysio geweest. Dat was tot mijn grote spijt best wel een pijnlijke bedoeling, omdat ik zo stijf als een plank ben en veel pijn heb. Verder ging het wel en hebben we wat gepraat over sinterklaasavond enz.

Zaterdag 13 december

Vandaag weer een reactie gehad van Jenna. Ik had in een bericht je aan haar uitgelegd wie ik was, wat mijn handicaps en beperkingen waren en nog veel meer, zoals gezin, hobby's etc. Jenna antwoordde mij dat ik de eerste persoon was die waarschijnlijk de zelfde vorm van Conradi heeft als zij en dat vind ik eigenlijk wel prettig. Zij gaat ook achteruit en heeft net als ik ook veel pijn. Er zijn wel een aantal verschillen.
Ik heb een ernstige scoliose en die heeft zij niet, ook heb ik heel erg veel last van mijn huid en daar heeft zij weinig tot geen last van. Mijn ogen zijn vanaf mijn geboorte slecht door staar en die van haar niet. Ze draagt nu een bril omdat de spieren in haar ogen het minder goed zijn gaan doen. Jenna heeft veel last van haar botten in bijvoorbeeld haar kaak en is daar ook aan geopereerd, maar daar heb ik weinig last van, mijn kaken kraken alleen maar. Ik ben heel blij dat ik haar site gevonden heb en dat ik nu na heel veel jaar zoeken eindelijk contact heb met iemand die ook aan het zelfde ziektebeeld leid.

Maandag 15 december

Vandaag lekker uitgeslapen, omdat de taxi mij pas om 10:00 uur kwam halen. Ze moesten vandaag met de grote bus komen, omdat ik ook mijn duwstoel mee naar Zeist moest nemen. Ik was met de middag op de groep.
's Middags ben ik naar school geweest voor mijn e-mail en ook moest ik nog een bestandje naar een docent sturen.
's Avonds hebben we met heel de groep gegourmet i.v.m. kerst. Het was een erg gezellige avond met lekker eten. Om 22:30 uur waren we met alles klaar en gingen de meeste richting bed.

Woensdag 17 december

Gister ochtend had ik het bijna verslapen. Ik had de wekker gezet om 7:15 uur, maar toen ik hem uitgezet had was ik weer bijna in slaap gevallen om 7:30 uur schrok ik weer wakker. Ik ben tot 14:30 uur naar school geweest.
Om 17:00 uur had ik fysiotherapie Viktor heeft mijn benen doorbewogen en naar mijn armen gekeken, maar we hebben toen maar besloten om daar vandaag niet mee verder te gaan.
Vandaag moest Harriët vroeg weg i.v.m. de OR, maar ze had niet zo'n haast om weg te komen dus ik ben om 9:20 uur naar fysio gegaan en nadien heb ik nog tot 10:30 uur op school achter de computer gezeten. Toen ik op de groep terug kwam was ze er niet meer maar, Maurice (groepsgenoot) heeft mij binnen gelaten en wat te drinken gegeven toen moest hij weer naar school. Ik heb toen naar Ingang Oost gekeken en daarna nog even met de Nintendo 64 gespeeld tot dat Ingrid (groepsleiding) kwam.
Het is nu 15:45 uur en ongeveer drie kwartier geleden belde mijn moeder om te zeggen dat de vader van een goede vriend van mij is overleden. Ik kan waarschijnlijk niet naar de begrafenis toe die vrijdag is, omdat ik dat vervoerstechnisch niet geregeld krijg. Ik vind dat jammer ik had er graag voor Eric willen zijn.

Donderdag 18 december

Vandaag ben ik eerst tot 12:00 uur naar school geweest. Toen ik op de groep kwam was het best druk met allemaal in en uit lopende mensen.
Vanavond is namelijk de kerstviering van Bartiméus. We gaan het kerstverhaal na spelen en daarvoor moest ons paviljoen omgetoverd worden tot één van de herbergen. Ik heb 's middags nog even op bed gelegen en achter de computer gezeten.
's Avonds kwamen er een aantal ouders om de kerstreis mee te lopen. Ik ben met de eerste groep meegelopen om 16:30 uur. Het was al flink koud buiten. Na de tocht ben ik weer naar ons paviljoen gegaan waar het lekker druk was met gasten die bij de herberg moesten spelen. Later op de avond is de rust weer wat weergekeerd. De jongeren waar de ouders van waren gekomen zijn gelijk met hun ouders naar huis gegaan, dus we waren die avond maar met 4 personen op de groep over.

Vrijdag 19 december

Vroeg uit bed, eerst naar fysio en daarna lekker naar huis. Toen ik terug kwam van fysio stond mijn taxi er al dus we konden eigenlijk gelijk weg. We hoefde niet eerst langs Hans dus we konden rechtstreeks door naar Piershil. Ik was om 12:00 uur thuis nu lekker 2 weken kerstvakantie.

Woensdag 24 december

Dit zou een drukke dag worden. Eerst naar fysiotherapie, wat gewoon doorgaat bij een praktijk bij mij in de buurt en dan naar de tandarts in Rotterdam. De tandarts belde af omdat ze ziek was, dus dat ging niet meer door. Ik was daar alleen niet zo blij mee omdat dat helaas niet de eerste keer was dat ze een afspraak afbelde. Volgende week maandag proberen we het opnieuw.

Vrijdag 26 december

2de kerstdag. Gister op 1ste kerstdag hebben we lekker met zijn allen patat, doperwtjes en worteltjes, haan en appelmoes gegeten.
Vandaag heb ik eerst met mijn vader een film gekeken. Vanavond eten we met zijn allen chinees.

Woensdag 31 december

Oudejaarsdag. Vandaag doen we het een beetje rustig aan. Vanavond gaan we gourmetten. Na het eten spelen we waarschijnlijk een spelletje monopoly of kijken we naar Jack Spijkerman op de TV.

Home
Algemeen
Verhaal
Aanpassingen
Specialisten
Gezin
Dagboek 2003
Dagboek 2004
dagboek 2005
Dagboek 2006
Dagboek 2007
Dagboek 2008
Dagboek 2009
Dagboek 2010
Dagboek 2011
Links
Gastenboek
Sitemap
Conradi Hünermann Syndroom
©2008-2011 cindy@conradi-hunermann.nl, alle rechten voorbehouden.